Hellend dak

hellend dak

Opzoek naar dakwerken voor je hellend dak ? De meeste daken in België zijn hellende daken, dit is een praktisch en onderhoudsvriendelijk soort dak waar u vele jaren van zult genieten. Dat betekent overigens niet dat u na het plaatsen van een nieuw hellend dak hier geen omkijken meer naar heeft. Bij MSM-Dakwerken adviseren we namelijk om periodiek onderhoud uit te laten voeren, om zo de levensduur van het dak aanzienlijk te verlengen. Dit kan honderden en zelfs duizenden euro’s besparen in de levensduur van een hellend dak. Lees op deze pagina meer over nieuwe daken, renovatie en onderhoud van hellende daken, of neem contact op met het team van MSM-Dakwerken voor advies op maat.

Wat is de functie van een hellend dak?

Het lijkt heel vanzelfsprekend, op een huis ligt een dak. Maar er zijn meer redenen om een hellend dak te plaatsen dan alleen het tegenhouden van regendruppels op uw hoofd:

  • Een dak beschermt niet alleen de bewoners, maar ook de constructie van de woning door neerslag op te vangen en af te voeren. Door lekkages te voorkomen of snel te repareren kunt u de kwaliteit van de onderliggende woning ook verbeteren.
  • Een hellend dak met goede dakisolatie kan veel kosten op termijn besparen. Isolatie kan worden aangebracht tijdens de constructie van een nieuw dak, het is ook mogelijk om bestaande daken te isoleren. Dit kan door bijvoorbeeld de bestaande dakbedekking te verwijderen, of vanuit de zolder te isoleren.
  • Een groot voordeel van een hellend dak is de optie om zonnepanelen te installeren. Op basis van de ligging en de hoek is het mogelijk om het hele huis van stroom te voorzien. De kosten voor zonnepanelen kunt u doorgaans terugverdienen, informeer bij MSM-Dakwerken naar de mogelijkheden.

Nieuw hellend dak of dakrenovatie?

nieuw hellend dak

We leggen graag een nieuw dak, maar er zijn ook gevallen waarin dakrenovatie een betere keuze is. Een bestaand dak renoveren kan niet alleen het uiterlijk van het dak beïnvloeden, maar ook de kwaliteit en de isolerende waarde. Aan de andere kant zijn er ook daken waarbij de onderhoudskosten op termijn dusdanig oplopen dat een nieuw dak een betere investering is. Ongeacht de keuze voor een nieuw hellend dak of een bestaand dak renoveren kunnen we aangeven wat de beste wijze van onderhoud is, en hoe de levensduur van het dak verlengd kan worden.

Premie op hellende daken

Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, de werkzaamheden die u laat verrichten en de periode wanneer u de dakwerken laat uitvoeren, kunt u wellicht in aanmerking komen voor premies en subsidies. We informeren u graag over de mogelijkheden om kosten te besparen op al uw dakwerken.