Dakrenovatie

dakrenovatie

Bij MSM-Dakwerken leggen we graag mooie, nieuwe daken die de bewoners tientallen jaren aan woongenot zullen geven. Toch is het niet in alle gevallen noodzakelijk om een compleet nieuw dak te leggen. Met dakrenovatie als dakwerken is het mogelijk een bestaand dak tegen relatief lage kosten een langere levensduur te geven, en tegelijkertijd is het een uitstekende gelegenheid om dakisolatie toe te passen. Er zijn verschillende redenen waarom dakrenovatie nodig is, van standaard slijtage tot achterstallig onderhoud of schade door externe factoren. Naast het renoveren van daken kan MSM-Dakwerken ook onderhoud uitvoeren om de kwaliteit van het dak te waarborgen.

Dakrenovatie of een nieuw dak leggen ?

nieuw dak laten plaatsen

Bij een dak dat al een aantal jaren ligt is het de vraag om het bestaande dak te renoveren of een nieuw dak te leggen . Hoewel de kosten voor renovatie vaak lager uitvallen tijdens uitvoer van de werkzaamheden, kan een nieuw dak laten leggen op termijn toch gunstiger uitvallen. Wanneer er bijvoorbeeld enkele dakpannen gebroken zijn, of de isolatie niet voldoet aan de eisen kan dakrenovatie de beste oplossing zijn. Wanneer de kwaliteit van het dak dusdanig is verminderd in de loop der jaren, kan dakrenovatie zoveel kosten met zich meebrengen dat vervanging een betere optie is. Uiteraard heeft niet iedereen zomaar geld voorhanden om een dak compleet te laten vernieuwen, MSM-Dakwerken kan u helpen de juiste afwegingen te maken.

Dak isoleren bij dakrenovatie

Dak isoleren bij dakrenovatie

Naast reparatie van daken bij dakwerken is dit vaak ook een goed moment om de dakisolatie aan te pakken. Onze mensen moeten toch het dak op, vaak moet er (een deel van de) dakbedekking vervangen worden, dan bestaat er ook de mogelijkheid om direct betere dakisolatie aan te brengen. Dit brengt eenmalig kosten met zich mee, daar levert gedurende de levensduur van het dak ieder jaar weer besparing op. Bij een dak dat naar schatting nog slechts enkele jaren meegaat is het niet nodig om de beste dakisolatie toe te passen, dat zou kapitaalvernietiging zijn. We kunnen alle mogelijkheden ter plekke bepalen en zo de beste aanpak bepalen.

Waarom dakrenovatie belangrijk is

Er zijn mensen die liever nog even doorsparen tot het tijd wordt voor een compleet nieuw dak. Dat is heel begrijpelijk, maar vaak niet verstandig. Een dak dat beschadigd is of versleten kan gevolgen hebben voor de gehele woning. Denk aan lekkages die niet altijd zichtbaar zijn, vocht kan de gevel en muren enorm aantasten waardoor je op termijn voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast kan dakrenovatie ook het wooncomfort verhogen, zeker wanneer het in combinatie met dakisolatie gebeurt.

Dakrenovatie , reparatie of een dak vervangen? MSM-Dakwerken adviseert u graag over alle mogelijkheden.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest