Zonnepanelen

Gratis bestaat niet, of toch wel? Energie van de zon is gratis, maar hoe kunnen we deze schijnbaar onuitputtelijke bron van energie benutten? Met zonnepanelen is het mogelijk het licht om te zetten naar energie waarmee we een volledig huis van stroom kunnen voorzien. Geen noodzaak meer voor fossiele brandstoffen, geen afhankelijkheid meer van de energieleverancier. Maar zijn er ook nadelen aan zonnepanelen, en is iedere woning hiervoor geschikt? MSM-Dakwerken geeft vaak advies over het gebruik van zonnepanelen in België, op deze pagina geven we alvast enkele tips. Neem voor maatwerk advies over zonnepanelen geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hoe werken zonnepanelen?

Een compleet set bestaat uit de zonnepanelen die op het dak komen, een systeem voor montage, kabels en een omvormer die ervoor zorgt dat de energie te gebruiken is in de woning. Afhankelijk van de aansluiting wordt de zonne-energie gedeeld met een centraal netwerk om 24 uur per dag, 7 dagen per week van stroom voorzien te zijn, ook op momenten wanneer geen zon schijnt.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het rendement van de zonnepanelen. De positie van het dak ten opzichte van de zon, de hoek van het dak, de omringende gebouwen en beplanting en uiteraard de hoeveelheid zon die op de panelen valt. Overigens werken zonnepanelen ook op momenten dat er geen volle zon staat, er zijn hierbij verschillende kwaliteiten zonnepanelen met lagere of hogere opbrengst. Uiteraard staat daar ook een ander prijskaartje tegenover. Neem contact met ons op om zonnepanelen te laten plaatsen.

Leveren zonnepanelen geld op?

Zeker wanneer je een compleet dak zou moeten vervangen, kunnen de kosten voor een dak met zonnepanelen behoorlijk gunstig uitvallen. De meeste huiseigenaren combineren de installatie van zonnepanelen met betere isolatie van de woning en het dak om zo nog meer geld te besparen. Met een levensduur van pakweg twintig jaar of zelfs langer kunnen zonnepanelen zeker rendement opleveren. Daarnaast zijn er diverse subsidies, premies en belastingvoordelen waar u gebruik van kunt maken. MSM-Dakwerken kan u hierover informeren. Meer informatie over zonnepanelen kan je vinde op zen-zonne-energie.be

Zonnepanelen onderhoud

Net als bij elk dak zullen zonnepanelen ook van tijd tot tijd gereinigd moeten worden, bij eventuele schade zijn de panelen doorgaans goed te repareren. Schone zonnepanelen leveren het meeste rendement op, laat ze daarom met enige regelmaat even netjes schoonmaken. Dat ziet er ook nog eens heel mooi uit! De kosten voor periodiek reinigen vallen reuze mee, we adviseren om dit karwei niet zelf uit te voeren vanwege het gevaar. Neem contact met ons op voor zonnepanelen reiniging.

Meer weten over zonnepanelen? Informeer naar de mogelijkheden bij MSM-Dakwerken.