Zonnepanelen plaatsen

Voordat u kiest voor zonnepanelen plaatsen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Hoewel de resultaten wat betreft de opbrengst van zonne-energie veelbelovend zijn, geldt niet voor iedere woning hetzelfde resultaat. Anderzijds is doemdenken ook zeker niet aan de orde, hoewel er in België niet dagelijks de zon schijnt, kan het wel degelijk rendement opleveren. Hoe werkt zonnepanelen plaatsen, kunt u dit zelf uitvoeren en hoe kunt u extra besparen op de kosten? Dat leest u op deze pagina!

Vrijblijvend advies op maat over zonnepanelen plaatsen? Neem dan direct contact op met MSM-Dakwerken.

Beste methode van energie besparen door zonnenpanelen

Veel warmte gaat verloren via het dak, door de woning beter te isoleren kunt u veel stookkosten besparen. De resultaten van dakisolatie kunnen beter zijn dan de opbrengst van zonnepanelen. Uiteraard levert een combinatie van verschillende maatregelen in en rond de woning de meeste besparing op.

Ik wil zelf zonnepanelen plaatsen, mag dat?

Het korte antwoord is “ja, dat mag”, de vraag is of dat wel zo verstandig is. Ten eerste is de plaatsing en de hoek van de zonnepanelen erg belangrijk, wanneer er bij de zonnepanelen plaatsen niet voldoende rekening wordt gehouden met dit soort berekeningen zullen de panelen ook niet de optimale opbrengst leveren. Daarnaast kan het ook een gevaarlijke klus zijn. Een erkende installateur kan op veilige en optimale wijze de zonnepanelen plaatsen, dit wordt ook aangeraden door de Vlaamse regering.

Geld besparen bij zonnepanelen plaatsen

De meeste besparing zult u pas na een aantal jaren merken, toch is er nu al voordeel te behalen in de vorm van premies, subsidieregelingen en kortingen op belastingen. Daarmee kunt u reeds een significant deel van de kosten besparen, er zijn wel voorwaarden aan verbonden om voor dit soort regelingen in aanmerking te komen.

Zonnepanelen schoonmaken is belangrijk

Laat uw zonnepanelen reinigen om het hoogst mogelijke rendement te behalen. Door stof, aanslag, bladeren en uitwerpselen van vogels kan de werking van de panelen belemmerd worden. Door enkele malen per jaar de zonnepanelen grondig te reinigen (zonder schuurmiddelen!) profiteert u van een optimale opbrengst.

Laat u vooraf informeren voor de aankoop van zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is en blijft een investering, er moeten kosten gemaakt worden. Zorg er daarom voor dat u direct de juiste keuzes maakt, met goede kwaliteit panelen op de juiste positie en onder een hoek die het meeste rendement oplevert. U kunt hiervoor terecht bij MSM-Dakwerken, naast het plaatsen van nieuwe daken en het onderhoud van bestaande daken bieden we ook diverse diensten op het gebied van zonnepanelen in België. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, ons team helpt u graag verder!