Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn voor vele woningen een absolute aanwinst, wanneer de positie ten opzichte van de zon goed is, kunt u met zonnepanelen binnen afzienbare tijd een hoog rendement behalen. Dankzij de lange levensduur heeft u volop gelegenheid om gebruik te maken van de energie die de zon u jaar in, jaar uit zal bieden. Het belang van zonnepanelen reinigen wordt regelmatig onderschat, toch kunnen vervuilde panelen de energie opbrengst flink verlagen. MSM-Dakwerken kan uw zonnepanelen reinigen op professionele wijze. Wilt u zelf het dak op klimmen? Lees dan eerst deze zeven handige tips voor zonnepanelen reinigen.

  • De zes maanden met de meeste zon zorgen voor driekwart van de jaarlijkse opbrengst. Zorg dat u in de rest van het jaar een alternatieve bron van energie tot uw beschikking heeft.
  • Het is verstandig om minimaal drie keer per jaar de staat van de zonnepanelen te controleren. Een flinke “uitstoot” van een vogel kan het rendementsverlies van twee tot vijf procent ten gevolge hebben.
  • Het is mogelijk om voor professioneel zonnepanelen reinigen een contract af te sluiten op basis van gunstige tarieven, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij MSM-Dakwerken.
  • Regenwater kan een betere reiniging opleveren dan kraanwater in gebieden waar er veel kalk in het water zit. Bij professioneel zonnepanelen reinigen wordt daar rekening mee gehouden zodat er geen kalkafzetting zal plaatsvinden.
  • Niet alle daken zijn even goed bereikbaar. Klim niet zonder bescherming het dak op, dit kan levensgevaarlijk zijn! Maak gebruik van een valbeveiliging en ga niet uit het zolderraam hangen.
  • Schuurmiddelen moeten absoluut vermeden worden, dit geldt voor zowel schuursponsjes als voor schoonmaakmiddelen met schurende werking.
  • Bij zonnepanelen reinigen zullen de verticale panelen sneller vuil raken dan horizontaal geplaatste panelen. De eerste rij panelen zal bij schuine daken meer vuil verzamelen door het afvloeien van regenwater en andere ophoping van vuil.

Zonnepanelen reinigen voor meer winst

De opbrengst van zonnepanelen is niet alleen afhankelijk van de hoeveelheid zon, de panelen moeten uiteraard ook zuiver zijn. Door afzetting van regenwater, stof, bladeren en uitwerpselen zal de opbrengst langzaam maar zeker minder worden, en dat is jammer van die prachtige panelen. Daarnaast wil het oog ook wat, die glanzende panelen op dak verdienen het om...nou ja in het zonnetje gezet te worden! Door slechts enkele malen per jaar de zonnepanelen te reinigen kan de opbrengst enorm verbeterd worden. Door bovenstaande tips ter harte te nemen kunt u grondig en veilig de zonnepanelen schoonmaken.

Besteed de zonnepanelen reinigen uit aan de specialisten van MSM-Dakwerken, wij werken op basis van scherpe tarieven met oogverblindend resultaat.
Ook voor het plaatsen van zonnepanelen kan je bij ons terecht.