Dakreiniging

dakreiniging

Op een mooi huis behoort een mooi dak te liggen. Omdat we de meeste tijd onder het dak doorbrengen en niet er bovenop, worden de daken niet altijd op tijd gereinigd. Dat is niet alleen jammer voor Sinterklaas, het ziet er niet mooi uit en achterstallig onderhoud kan op den duur zelfs schade tot gevolg hebben. Hoe dakreiniging werkt, en wat MSM-Dakwerken voor u kan betekenen kunt u lezen op deze pagina. En neem voor onze scherpe tarieven gerust even contact met ons op.

Dakpannen repareren en reinigen

Dakpannen lijken eenvoudig, maar eigenlijk is het een prachtige uitvinding. Ze kunnen decennia lang meegaan, en wanneer er een dakpan mocht breken is deze los te vervangen. Door slijtage, schade en ongedierte kan de kwaliteit van het dak en de dakpannen minder worden. Dan is dakreiniging als dakwerken dé oplossing, en wanneer er tijdens de schoonmaakwerkzaamheden gebreken aan het licht komen kan MSM-Dakwerken deze direct oplossen. Net zoals een periodieke controle bij de tandarts aan te bevelen is, geldt dat ook zeker voor uw dak.

Onkruid en ongedierte weghalen

Er zijn verschillende soorten dakbedekking, en die trekken ook verschillende soorten ongedierte en onkruid aan. Zaadjes van planten kunnen op het dak komen, wanneer deze kans krijgen om door te groeien kan dat op den duur voor schade aan het dak zorgen. Dat geldt ook voor ongedierte die zich graag op daken nestelen, uit het oog van de bewoners. Met regelmatige dakreiniging kunt u dit voorkomen, naast het mooie uiterlijk van de woning heeft het ook een positieve uitwerking op de levensduur van het dak.

Afwatering en dakgoten reinigen

Naast dakpannen, het repareren van gescheurd dakleer en andere vormen van dakreiniging moet er uiteraard ook rekening gehouden worden met de afwatering. Plassen water kunnen voor veel overlast zorgen, laat daarom de dakgoten en buizen regelmatig reinigen en controleren op gebreken. Dit is te ondervangen middels een periodieke reiniging, informeer naar de mogelijkheden bij MSM-Dakwerken.

Zonnepanelen schoonmaken

Vergeet bij dakreiniging ook zeker de zonnepanelen niet, wanneer je niet af en toe de zonnepanelen laat reinigen zullen ze steeds minder opbrengst leveren. Denk aan stof, bladeren en uitwerpselen van vogels op de zonnepanelen. Daarnaast staat een schoon dak uiteraard ook veel mooier, daar zult u bij een mogelijke verkoop zeker baat bij hebben.

Zelf op het dak klimmen kan levensgevaarlijk zijn, met de gunstige tarieven van MSM-Dakwerken is dat ook niet nodig. Informeer direct naar de mogelijkheden en prijzen voor professionele dakreiniging.