Dakisolatie: einde belastingvermindering

Als je een beetje op de hoogte bent van de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en dakisolatie, zal het je vast niet ontgaan zijn. Per 2020 dienen namelijk de daken van alle soorten woningen in België voorzien te zijn van een goede isolatie. Hierbij valt te denken aan het dak van je vrijstaande woning, rijtjeshuis, het huis dat je verhuurt en van je appartementengebouw. Het is daarom slim om al ruim voor die tijd aan de slag te gaan met het (beter) isoleren van je dak. Dit kan op verschillende manieren, waarbij het altijd een goed idee is om een deskundige op het gebied van dakisolatie in te huren. Momenteel bestaat er een voorziening waarmee je een belastingvoordeel van maar liefst 30% krijgt bij het isoleren van je dak. Hou er wel rekening mee dat dit voordeel enkel nog dit jaar geldt. Voorts is er in de meeste gevallen ook nog een scherpe dakisolatie premie van je plaatselijke netbeheerder. Wees er dus op tijd bij, zodat je op meerdere manieren kunt profiteren van de dakisolatie.

Gebruikmaken van gunstige premies bij dakisolatie

Is jouw huis nog niet klaar voor de eisen van 2020? Start dan vandaag nog met de isolatie van je dak en neem hiervoor een expert in de arm. Je kunt nog dit jaar het proces in werking zetten en op deze manier gebruikmaken van de geldende premies voor dakisolatie. Dit betekent nog niet dat alle werken ook daadwerkelijk dit jaar nog moeten worden afgerond. Wel is het verstandig om het voorschot voor het volgende jaar alvast te voldoen. De eindfactuur betaal je vervolgens voor het einde van het volgende jaar. In de tussentijd gaat de dakisolatie expert bij jou thuis aan het werk om je volledige dak langs binnen of langs buiten te isoleren. Je bent dan ruimschoots voor 2020 voorzien van de juiste isolatie en zult al snel merken dat je energierekening een stuk lager wordt.

dakisolatie

Waarom moet ik mijn dak isoleren?

De verplichting om het dak van je woning per 2020 geïsoleerd te hebben, komt niet alleen van de Belgische overheid. Het maakt namelijk deel uit van een groter plan van de Europese Energie Strategie om tegen 2020 het totaal aan uitlaatgassen met minimaal 20% te verminderen. De reductie zal alleen slagen wanneer er ook veel aan energiebesparing wordt gedaan. Voor deze besparing is de isolatie van woningen van essentieel belang. De specifieke strategie voor België (het Energierenovatieprogramma) is ontwikkeld door het Vlaams Energie Agentschap. Misschien heb jij het dak van je woning reeds voorzien van een goede isolatie. Is dat nog niet het geval? Contacteer dan snel een dakisolatie expert bij jou in de buurt en vraag een offerte op maat aan. De ervaren vakman kan je precies vertellen welke manier van dakisolatie het meest geschikt is voor jouw woning. Meer informatie over de vereisten bij het isoleren van je dak voor 2020 vind je op www.bkgdakwerken.be/dakisolatie/