Plat dak

platte daken

Dakwerken voor je plat dak ? Een plat dak kan veel te lijden hebben onder de diverse weersinvloeden. Nat of droog, koud of heet, elk seizoen komt met unieke uitdagingen voor een plat dak. Bij MSM Dakwerker bieden we diverse oplossingen voor het maken van nieuwe platte daken, daarnaast is de levensduur van daken aanzienlijk te verlengen door regelmatig onderhoud uit te voeren. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden met platte daken, neem voor advies op maat vrijblijvend contact op met MSM.

Prijzen plat dak

Voorheen was bitumen de standaard manier om platte daken te bedekken.Tegenwoordig zijn er ook andere materialen beschikbaar met ieder zijn unieke kenmerken zoals PVC, EPDM en ook groendaken. Wanneer we kosten en levensduur vergelijken kunnen we ruwweg deze onderverdeling maken:

  • Bitumen behoort tot de goedkoopste opties bij het plaatsen, de levensduur is met gemiddeld 25 jaar wel aanzienlijk korter dan de alternatieven. Bitumen is een restproduct uit aardolie.
  • EPDM kan zelfs nog goedkoper gelegd worden dan bitumen, met een levensduur die tot wel het tweevoudige kan zijn in vergelijking met bitumen. EPDM is een synthetische rubber die verlijmd wordt, dus niet verwarmd.
  • PVC is ook een populair type dakbedekking voor een plat dak , met een levensduur van pakweg 50 jaar is dit heel goed te begrijpen, de kosten liggen wel iets hoger. Ook dit is een kunststof dakbedekking, het is een onderhoudsvriendelijk product dat herbruikbaar is.

Isolatie plat dak

platte daken isolatie

Er zijn drie soorten dakisolatie van een plat dak, hieronder noemen we in het kort deze drie methodes:

1. Warm plat dak

Bij een warm dak wordt de isolatie aangebracht bij de bovenzijde van de dragende constructie. De dakbedekking wordt dan op de isolatielaag aangebracht. Dit is de meest voorkomende manier van isoleren.

2. Koud plat dak

Bij een koud dak wordt de isolatie aangebracht aan de onderkant van de dragende constructie. De dakbedekking wordt dan op de dragende constructie aangebracht. Er is bij deze methode een verhoogd risico voor rotting.

3. Omgekeerd plat dak

Bij een omgekeerd dak wordt dezelfde constructie toegepast als bij een warm dak, met als verschil dat de dakbedekking en isolatielaag omgedraaid worden. Dit wordt doorgaans toegepast bij een terras op een plat dak.

Bij een garage of schuur is de mate van isolatie niet altijd van belang, voor een bungalow of ander soort woonruimte kan dit wel het geval zijn. Let zeker niet alleen op de kosten bij aanschaf, laat u ook zeker informeren over de kosten voor onderhoud en reparatie. MSM geeft u graag meer advies over de beste dakbedekking voor platte daken.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest